#1 Request [Tentang Kebahagiaan Seorang Foreveralone]

Now the request has come in. It's from the nufa. She asked me how happy am I right now. Well it can be explained by combining Heroic's request also. This guy asked me during our chatting and he told me to write about forever alone.

So, what is forever alone? Forever alone ni lebih kurang sunyi selamanya, hidup keseorangan, member lepak bawak awek kita datang sorang2, haa tu la definisi kecil pasal forever alone ni. Al maklum laa, sekarang ni dah dekat musim mengawan, semua topik perbualan berkisar kat situ jekk, tarikh keramat 14 Febuari semakin dekat, tak sabar sabar ditunggu tiba. Tak percaya ni musim mengawan? Haa tunggu la lagi 9 bulan tengok berape ramai baby kena buang nanti. Jadi sebab aku selalu sangat lepak dengan Heroic ni pergi sorang2, kekadang bawak member laki jekk pergi sekali. Kadang kadang tu, Heroic bawak awek, sorang lagi member aku Schomey pun bawak awek jugak, tinggal laa aku sorang2 melihat telatah mereka bermanja.

Ada la jugak selalunya kalau aku melepak dengan budak2 Neo ni, kalau pergi je mana2, mesti la member2 ni bawak awek jugak. pergi konvoi jauh2 diorang ade awek nak teman menghibur hati dalam kete. Aku? Aku bukak radio bahasa cina pastu duk mengulang orang cina tu bercakap walaupon satu jadah pun aku tak paham. At least ada laa jugak benda aku nak bercakap, iye dak?

Tapi selalunya, usually lah kan. Bila datang je waktu2 valentine's day ni, ramai la manusia2 forever alone ni naik runsingnya. Mane tak runsing beb, pergi je mana2 ada laa promosi valentine's day tuh. Alaa, bukan runsing pon, rimas mencekik je. Macaam la aku tadi, ada la member ni ajak keluar, nak beli barang katenye. Okay la, weekend kan, keluar la kami ni pergi lah mana2 shopping mall. Sampai je mall tu member aku ni beritahu dia ada ajak member die jugak datang, aku no prob la kan, dua jantan nak jalan bersame memang tak pernah ngam kena la ramai skeet baru havoc. Tapi member gua ni buat taik, hampeh punya budak, rupanya member yang dia ajak tu awek dia daa. Dah tu kalo awek dia ade, tak kan la aku nak menyelit sekali gak kan, nanti aku tak nak jadi pihak ketiga antara diorang tu, sebab pihak ketiga tu syaiton! And then aku blah lah kan, geli jugak aku tengok telatah mereke duk bermanja (bukan dengki eyy).

Lalu bermula la episod forever alone aku kat shopping mall di ambang Vday. Berjalan la aku sorang2, pergi je setiap ceruk memang banyak la sales tentang hari kekaseh ni. Pantangg aku jalan sikit, ade la promoter tanya "Bang hensem, tak hendak beli ke hadiah untuk awek, Vday dekat dah ni." Haa lebih kurang macam tu la ayat dia. Aku sengih jelah. Kalao aku masuk kedai baju duk usha2 baju, ade jugak mangkuk salesperson ni duk tanya, beli untuk awek ke? Ish aku rase nak cepuk je miinah tu, aku duk belek baju laki (untuk aku la kan) ade ke patut aku cari untuk awek aku, aku bukan gay doe nak beli baju untuk laki time Vday plak tuh!

Last2 perot dah lapar dah, aku call la member aku ajak makan, dia kate set je tadak hal, member kitorang yang lain yang secare kebetulan ada jugak kat situ nak join makan jugak. So skang ada 2 couple, aku sorang. Jadi pergilah kami ke restoran yang agak romantik di tengah2 shopping mall tuh. Aku pnah pegi restoran ni dulu, makanan memang banyak tak hengat laa dalam 1 set tuh dan sebab makanan banyak ni la aku dah start menyirap sket. 2 couple tu best la diorang share makanan, happy je makan2 bergurau senda, kutuk aku tak laku la, makan cuap cuap, damn! Aku pulak, naik merah mata aku duk cobe perabeh makanan tuh. Taknak perabeh kang , mende mahal, aku sayang duit aku woo.

Abes makan, abeh gelak tawa, aiseh, enset aku plak abeh battery, tapi diorang taknak balik lagi. Tak puas bermesra lagi tuu, nak main ice skating pulaak (aiseh kantoi sudah nama tempat shopping mall bila sebut ice skating nih). Nak bermesra punya pasal, perut penoh pon xde hal la nak skating2 nih. Takpe lah, aku biarkan jelah diorang, kang kate aku dengki pulak (T.T). Aku pon pergi la Machines pegi charge ipong aku kjap. Sambil2 tengah charge tu aku belek2 ipad, tak menarek pooon.

Pastu aku bukak main la pulak macbook diorang, memang best la kan, cam biase la. Pastu aku bukak safari, aku type url blog aku, kot2 ade orang lain bukak bleh la bace blog aku kan? HAHAHAHA. Haa, yang suka berniaga online tu bleh la ye guna pakai idea ni, g kedai komputer mana2, bukak komputer diorang, tulis url bisnes korang, kot2 ada rezeki ada la bisnesnye. Lepas dah bukak blog aku kat macbook tu, bila pikir2 lame lagi ni diorang nak abes ber-enjoy, then aku amek la kesempatan tu untuk menulis post ini. Korang percaye tak yang post ni ditulis time duk machine ni laa. Kasihan aku kan, lama punya tunggu member dating, siap boleh buat blog post lagi.

Haa, amacam story aku? Rasa rasanya apa perasaan orang foreveralone ni? Sedih ke, tersisih ke, picisan kecil ke? Haa yang tu korang interpret sendiri lah ape perasaan manusia2 jenis foreveralone nih. Tapi perasaan aku pulak macam mana? Aku tak pernah rasa aku ni foreveralone, tapi ramai je member2 duk kate begitu.

Haa, moh kite menjawab soalan sedari nufa tentang kebahagiaan saya di waktu ini.

**Ahem**

Well, the story above is actually 50% inaccurate and I will let your powerful mind decide which 50% part of the story is true. Well it happened but not all. Mostly the story is for the joking purpose only, that's why it is written in Malay because I feel stupid when I speak Malay. So how do I feel now? If you're active forumer in lowyat.net, you'll know how sad a foreveralone creatures are. People say I am foreveralone type. But I strongly believe I am not foreveralone.

I like my lifestyle now. I socialized too, a lot but controllable. If others like to spend money for their lover, I like to spend it on my car. If other's weekend was boring and they solve it by having their date with their partner, I stay at home and read storybooks, play games at home the whole weekend. While others like to show off their aweks or balaks, but for me I do feel proud hanging out with my friends. Others like praise how perfect and beautiful or handsome their partner, well, I just can't stop admiring myself LOL>. I have nothing to worry of being single all my life and interestingly somehow people around me can't stop worrying of why I never be able to end up the single status streak. So as for now, I can say I am tremendously happy of what I have now. I enjoy friends' hang out, I declare my car as my wife, if people told me to get a life I laid my car. So there's nothing to regret of being happy as I am now.

Look, life ain't about love only, there's something bigger than love. Vday is just a crap business plan you know. Look how blooming the gift shop at these days. People are hunting for presents just because they can't afford to miss the so called special day. Don't ask me out on this day because I'll be singing Deftones! Yeah!
Well if there is anything else you want me to story about me or about my cute car or anything else, you can proceed at this link.

9 comments:

HEROICzero said...

Thanks, ame!

Oh cool jugak #foreveralone neh. so aku wish kau sentiasa #foreveralone. ameen!

keh3x. =)

kalau ade benda lg aku nak kau tulis, aku bgtau!

Aimi Sulaiman said...

jahat je foreveralone..relax2 jeeeee..cehh aku pon happy je sekarang.tak ada pon rasa alone ke hape ke..emosi plak aku..haha..tp sian betul ko eh..siap smpt buat post lagi..haha...yang macbook tu macam mana??nak promote bisnes gakk..hehe

sasuke said...

haahaa..foreveralone...hampeh jer..rileeek ar wey..hero x gaduh

nufa said...

nak yay ke tak nak ni,
yay, sbb jwab soalan,

happy la nih..?
baguih2,
#foreveralone rocks la.

Mr. Schomey™ said...

tu la amir. ada awek, pasang sampai 2,3. semua da melepas, mula la foreveralone. kah3. tade la amir. kau tu saje je nak gay2 dengan kitorang. tu yg takde lg. apeadehal. single pon best. tak caye tanya schomey yg 6 bulan lepas. :P

Aaron Baker said...

If we are to live, build a full respect for their feelings, thinking and actions of the clock, use it to replace the boring, monotonous, in order to stifle the mind depressed, blaming meaning and coldly ticking time with.
____________________________
I find a funny game,let'go!
But I even have this higher, you'll take a look: Cheap RS Gold and http://www.rsgoldfast.com/

Mehmet Kelebek said...

Our home away from home, we provide transportation and transportation services to the public, especially turkey istanbul.
We also carry freight or home office as a lift home.
Taksim evden eve nakliyat Çayirova evden eve nakliyat Gebze evden eve Gebze evden eve nakliyat İzmit evden eve nakliyat Darica evden eve nakliyat Darıca evden eve İzmit nakliye firması Mutlukent evden eve nakliyat Mecidiyeköy evden eve nakliyat Ümraniye evden eve nakliyat Tuzla evden eve nakliyat Bostancı evden eve nakliyat
İstanbul evden eve nakliyat Güzelyalı evden eve nakliyat
Pendik evden eve nakliyat Caddebostan evden eve nakliyat Kalamış evden eve nakliyat Kelebek nakliyat Kolay evden eve nakliye
thank turkey

مشغل بروتين للشعر بالرياض said...

شركة رواد التعاون
مشفل بروتين للشعر بالرياض
كشف تسرب المياة
كشف تسربات المياه
كشف تسربات المياه بالرياض
افضل شركة كشف تسربات بالرياض
كشف تسرب المياه بالرياض
شركة تخزين اثاث
شركة تخزين اثاث بالرياض
تخزين اثاث بالرياض
اسعار تخزين اثاث بالرياض
تخزين الاثاث بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض

مشغل بروتين للشعر بالرياض said...

شركة رواد التعاون
مشفل بروتين للشعر بالرياض
كشف تسرب المياة
كشف تسربات المياه
كشف تسربات المياه بالرياض
افضل شركة كشف تسربات بالرياض
كشف تسرب المياه بالرياض
شركة تخزين اثاث
شركة تخزين اثاث بالرياض
تخزين اثاث بالرياض
اسعار تخزين اثاث بالرياض
تخزين الاثاث بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض